LAADPAAL THUIS OF BIJ KANTOOR?

Vind de juiste laadpaal voor uw auto

Heeft u een elektrische of hybride auto? Dan wilt u die ook thuis kunnen opladen. Het is niet alleen goedkoper dan bij een openbare laadpaal, maar ook efficiënter en praktischer.

Ontvang gratis offertes

Hoe werkt het?

JIJ BESLIST!

Jij kiest zelf of je tekent of niet. Offertes aanvragen is volledig gratis en vrijblijvend.

Klinkt goed, ik doe mee!

JE KRIJGT GRATIS OFFERTES

Onze laadpaalspecialisten nemen zelf contact op en werken een gratis offerte uit!

JE DOET MEE

Een verstandige keuze! Door verschillende offertes van lokale specialisten te vergelijken bespaar je tot 30% op de eindfactuur!

Laadpalen: subsidies

Subsidies laadpalen en elektrisch rijden

Er zijn geen landelijke regelingen omtrent de subsidie voor een laadpaal of laadstation thuis. Er zijn vaak wel regionale subsidies beschikbaar voor de aanschaf van elektrische voertuigen en/of oplaadpunten. Informeer hiernaar bij uw gemeente of provincie.

Particulieren

Ondernemers en zakelijke rijders

Met diverse subsidieregelingen, zoals de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL), draagt de overheid een steentje bij aan het duurzaam maken van uw bedrijf.

Krijg premies!

Deelnameformulier

* Deze velden zijn verplicht. Alle gegevens zijn vertrouwelijk en worden behandeld in overeenstemming met de Europese wetgeving inzake de bescherming van de persoonlijke levenssfeer. Lees meer in ons privacybeleid. 

VorigeVolgende

Vraag uw gratis offertes aan

Ja, ik wens gratis en vrijblijvend offertes voor een laadpaal te ontvangen en prijzen te vergelijken.

Maar hoe kiest u de juiste laadpaal aan de laagste prijs? Onze laadpaal specialisten geven persoonlijk advies en helpen u de juiste keuze te maken. Interesse? Vraag nu gratis offertes voor een laadpaal aan en vergelijk!

Vind de juiste laadpaal
voor uw auto

Ja, ik wens een gratis en vrijblijvend offertes voor een laadpaal te ontvangen en prijzen te vergelijken.

Vraag gratis offertes aan

Laadpalen: prijs & terugverdientijd

Copyright 2021 Offertevergelijkers.nl; onderdeel van Bobex.nl

Privacybeleid  |  Gegevensbescherming (AVG)

Laadpaal bij u thuis

Een eigen laadpaal: handig en goedkoper!

Wat zijn de voordelen van een eigen laadpaal?

Behalve dat u hiermee extra kosten bespaart, is een thuislaadstation ook handig, want er is altijd een stopcontact beschikbaar. U hoeft dus niet te wachten tot er een vrij is.

Een gewoon stopcontact thuis is geen optie. Niet alleen loopt u het risico dat de stoppen doorslaan; ook gaat het laden van uw auto tergend langzaam. Voor de aanschaf van een laadpaal op eigen terrein heeft u overigens geen vergunning nodig. 

Wat kost een laadpaal?

De prijzen van laadstations lopen enorm uiteen, van grofweg tussen de 500 en 1.200 euro. Hoeveel u kwijt bent, hangt af van het merk en het type.  Kiest u bijvoorbeeld voor een laadpaal of een laadstation aan de muur? Of koopt u een ‘gewone’ laadpaal of een slimme lader, die het laden afstemt met het overige stroomverbruik?

Inclusief de installatiekosten rekent u best op een budget van 600 tot 2.000 euro om een eigen laadpaal kunt afschaffen.

Wat is de terugverdientijd?

Vergelijkt u de kosten met een benzineauto, dan heeft u een laadpaal meestal al in één jaar terugverdiend. We gaan dan uit van een rekenvoorbeeld van 13.000 kilometer per jaar, een benzineauto die 1:12 rijdt en een elektrische auto die met een accu van 30 kWh 170 kilometer kan rijden.

Vergelijkt u het met de kosten voor een openbaar laadpunt, dan bedraagt de terugverdientijd vijf tot tien jaar. Aangezien een accu wel ongeveer tien jaar meegaat, bent u per saldo voordeliger uit, naast natuurlijk het gemak van een thuisstation. 

Hoe lang duurt het opladen?

Hoelang het duurt voor de accu is opgeladen, hangt af van de accu. Volgens de ANWB moet u voor een volledig elektrische auto rekenen op gemiddeld één tot vier uur met een laadstation. Met een snellaadstation laadt uw auto razendsnel (20-30 minuten) tot 80% van de accu op. 

Vraag gratis adviesVergelijk prijzen

De aanschaf van een laadpaal verdient u snel terug, maar het blijft een investering. Gelukkig helpt de overheid een handje om een eigen laadpaal toegankelijk te maken:

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

De Milieu-investeringsaftrek (MIA) levert een fiscaal voordeel op voor investeringen in milieuvriendelijke producten of bedrijfsmiddelen, waaronder een oplaadpunt.

Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek van 13,5%, 27% of maar liefst 36% van het investeringsbedrag. Dit bedrag wordt opgeteld bij de gewoonlijk investeringsaftrek. Zo betaalt u minder belasting. In 2020 is er in totaal 124 miljoen euro gereserveerd voor de MIA.

Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL)

Met de VAMIL kunt u tot 75% van uw investeringskosten afschrijven. U bepaalt zelf op welk moment u dat doet. Zo kunt u zelf bepalen in welk jaar u op deze manier de fiscale winst vermindert. Door hier creatief mee om te gaan kunt u profiteren van belastingvoordeel. In 2020 is 25 miljoen euro vrijgemaakt voor de VAMIL.

Eigen laadpaal vs openbare laadpaal

Omgerekend is elektriciteit per kilometer veel goedkoper dan diesel of benzine. Maar er is ook een groot verschil tussen laadpalen. Met een eigen laadpaal betaalt u de prijs per kilowattuur direct aan de eigen energieleverancier (2021: €0,23 per kWh), omgerekend zo'n €0,035 per gereden kilometer. 

Laad u uw auto op aan een openbaar oplaadpunt, dan betaalt u al snel €0,45 per kWh. Daardoor moet u haast het dubbele betalen per gereden kilometer: gemiddeld €0,068 per kilometer.

Tip: Combineer een laadpaal thuis of op het bedrijf met zonnepanelen. Dan wekt u zelf de stroom op en hoeft u dus niet eens aan de energieleverancier te betalen!